کارنامه عباسعلی خلعتبری؛ رئیس دفتر روابط خارجی شاه
از دبیرکل سازمان سنتو تا قرارداد الجزایر؛

کارنامه عباسعلی خلعتبری؛ رئیس دفتر روابط خارجی شاه

عباسعلی خلعتبری، وزیر امور خارجه دهه پنجاه محمدرضا پهلوی در سال ۱۲۹۱ در تهران به دنیا آمد. او فرزند نصرالله اعتلاءالملک خلعتبری و نواده شکرالله نامه‌نگار بود که هر دو در دستگاه سیاست خارجی دوران قاجار مشغول به کار بودند. پدربزرگ مادری‌اش اسدالله‌خان مشارالسلطنه نیز در زمان احمدشاه قاجار وزیر امور خارجه بود.
گشتی در مصر باستان از دریچه دوربین دو عکاس یونانی: مصر در ۱۵۰ سال پیش

گشتی در مصر باستان از دریچه دوربین دو عکاس یونانی: مصر در ۱۵۰ سال پیش

آلبوم عکس‌های برادران زنگاکی به عنوان یکی از گنجینه‌های ارزشمند عکاسی و تاریخ‌نگاری شناخته می‌شود. این عکس‌ها نه تنها برای مصریان، بلکه برای تمامی علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ جهان، از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.
موسی خیابانی که بود و چگونه لو رفت؟

موسی خیابانی که بود و چگونه لو رفت؟

بعضاً به جا‌هایی هم می‌رسیدیم، ولی موفق نمی‌شدیم تا این که خبر دادند فردی در اصفهان دستگیر شده است. پدرش درباره‌ی او گفته بود: می‌دانم پسرم منافق است. یک بار که از تهران به اصفهان آمده بود، به سپاه خبر دادم که بیایید و بگیریدش اطلاعات سپاه اصفهان این فرد را دستگیر کرده بود چیزی هم از او نداشتیم با مکاتبات انجام شده از ما سؤال کردند چه کار کنیم؟ جواب دادیم به تهران بیاوریدش او را به تهران آوردند. در بازجویی‌های تهران به همان سرنوشت همکاران در بازجویی‌های اصفهان دچار شدیم.
چرا گیلان مغضوب رضاشاه بود؟
ماجرا‌هایی از روز‌های اشغال ایران

چرا گیلان مغضوب رضاشاه بود؟

- از رفتار سرباز‌های آمریکایی هم خاطره‌ای دارید؟ بله به چشم دیدم تو میدان فردوسی اینجا که دواخانه رامین هست، اینجا یک کافه‌ای بود به اسم پرنده آبی شاید این اسم رو از اسم کتاب مترلینگ گرفته بودن، چون همون موقع کتاب مترلینگ ترجمه شده بود. یک شب من با پسر خاله‌ام ـ برادر گلچین گیلانی - به اونجا رفتم نمی‌دونم چرا منو برده بود با خودش. فکر کنم شب جشن ژانویه بود، سال ۱۳۲۴ من اونجا دیدم که سرباز‌های آمریکایی با زنان و دختران ایرانی چه کار می‌کنن؟ این سرباز آمریکایی فکر نمی‌کرد این زنی که اینجا اومده زن این آقاست دستشو می‌انداخت دور کمر این زن می‌کشید می‌برد که باهاش برقصه بعد وسط رقص بوسیدن و ملامسه اصلاً بی پروا بود.
زندگی سید ابراهیم رئیسی در دوران پهلوی چگونه گذشت؟

زندگی سید ابراهیم رئیسی در دوران پهلوی چگونه گذشت؟

با اوج‌گیری مبارزه علیه رژیم شاه در سال ۱۳۵۶ که در پی شهادت آقا مصطفی خمینی و متعاقب آن، قیام ۱۹ دی‌ماه رخ داد، حجت‌الاسلام رئیسی که در آن موقع حدودا ۱۷ساله بود، به همراه دیگر طلاب مبارز در تظاهرات حضور می‌یافت.
ماجرای محاکمه فردی که یکی از انگلیسی‌ها را در بازار کشته بود

ماجرای محاکمه فردی که یکی از انگلیسی‌ها را در بازار کشته بود

پس از مشورت با میرزا بزرگ قرار شد هر دو با هم وارد اتاقی شویم که شریعتمداران روحانی در آن بودند. به محض، ورودمان آن‌ها بدون ترس از میرزابزرگ با لحن شدیدی شروع به صحبت با من کردند گفتند اگر شاه بخواهد کافران را بیاورد تا مؤمنان را زخم بزنند و به هلاکت برسانند آن‌ها تحمل نخواهند کرد و صحبت‌های دیگری از این قبیل همچنین می‌گفتند مرد انباردار باید فوراً به اشد مجازات برسد، زیرا خون مسلمانی را ریخته است حال چه زخم آن مسلمان کشنده باشد چه نباشد.
آخرین سفیر
کارنامه دیپلماتیک اردشیر زاهدی از دست داشتن در کودتا تا دامادی شاه

آخرین سفیر

اردشیر زاهدی داماد سابق و محبوب شاه که همچنان مورد علاقه او بود، به‌عنوان وزیر امور خارجه برگزیده شد. اردشیر زاهدی که پدرش در ارتش قزاق از یاران رضاشاه در کودتای ۱۲۹۹ بود و در دوران او نیز از فرماندهان مهم ارتش شد، توانست در کودتای ۲۸ مرداد تاج و تخت محمدرضاشاه را هم نجات دهد و این‌چنین وفاداری خود را به خاندان پهلوی به اثبات برساند.
سقوط تمدن‌ها: تاریخچه عظمت و ویرانگری که آینه زوال مدرن است
درسی که از تاریخ گرفته می‌شود، واضح است: هیچ چیز دائمی نیست

سقوط تمدن‌ها: تاریخچه عظمت و ویرانگری که آینه زوال مدرن است

در کاوش در این داستان‌های باستانی زوال و سقوط "سقوط تمدن ها" هم به عنوان راه فراری از دنیای مدرن و هم به عنوان آینه‌ای اغلب نگران کننده و گهگاهی آرامش بخش عمل می‌کند. در پایان کتاب کوپر آشکار می‌سازد که از دید او چالش‌های قرن آینده کاملا با یک تهدید تعریف می‌شوند: گرمایش جهانی.
در یک دهه انقلاب فرهنگی بر چین چه گذشت؟ / روزگاری که پسر مسبب مرگ مادر می‌شد
۱۶ مه ۱۹۶۶ سالگرد آغاز کارزار انقلاب فرهنگی چین

در یک دهه انقلاب فرهنگی بر چین چه گذشت؟ / روزگاری که پسر مسبب مرگ مادر می‌شد

مائو تاکید کرد، جوانان چین هرگز سختی‌های زندگی تحت امپریالیسم را نشناختند، در جنگ شرکت نکردند و هیچگاه هیجان فداکاری برای انقلاب را تجربه نکردند. صرف خواندن تاریخ یا شنیدن آن از والدین، جایگزین ضعیفی برای جایگزین حقیقی از دید مائو محسوب می‌شد. از دید او، جوانان چینی بدون وجود راهنمایی به‌راحتی در «مسیری ضدانقلابی» فاسد می‌شدند، بنابراین برای حفظ تعهد جوانان به انقلاب مستمر مائو، صد‌ها هزار دانش‌آموز را به کمون‌های روستایی فرستاد تا با دهقانان کار کنند و به آنها تجربه دست‌اولی از معنای تعهد به انقلاب ارائه شود. در بهار ۱۹۶۷ میلادی، هرکس کوچکترین تعامل و یا حتی تمایلی به اتحاد جماهیر شوروی یا غرب داشت، ضدانقلابی و خائن لقب گرفت.
ماجرای بازگشت از تبریز در برف برای رسیدن به نوروز

ماجرای بازگشت از تبریز در برف برای رسیدن به نوروز

با نزدیک شدن زمستان به دستور شاه، اردوگاه سلطنتی چمن اوجان برچیده شد و نایب السلطنه هم به تبریز بازگشت این زمستان هم برای ما تقریباً مانند زمستان گذشته سپری شد غیر از این که نایب السلطنه همه اعضای هیئت نمایندگی را به ضیافت باشکوهی دعوت کرد که بسیار عالی برگزار شد، من ستوان ویلوک و سپاهیانش را به بوشهر فرستادم تا در آنجا آماده باشند که هرگاه سر گور اوزلی از راه رسید، از او استقبال و تا پایتخت همراهی‌اش کنند.
ژنرال ملکوم، توپ‌های جنگی را به اردوگاه فتحعلی‌شاه هدیه داد

ژنرال ملکوم، توپ‌های جنگی را به اردوگاه فتحعلی‌شاه هدیه داد

ژنرال مالکوم و هیئت همراهش نیز در اردوگاه سلطنتی بودند ژنرال همراه خود از بنگال، دوازده توپ صحرایی زیبا با ارابه و مهمات مربوط آورده بود که به شاه هدیه کند. عده‌ای از همراهان ژنرال مالکوم عبارت بودند از مرحوم کاپیتان چارلز کریستی، ستوان لیندسی از هنگ توپخانه مدرس انساین مونتیت و دکتر چارلز کورمیک که من از ژنرال مالکوم خواهش کردم تا این افراد را برای انجام خدمات عمومی در ایران باقی بگذارد و ژنرال خواهش مرا پذیرفت.
ریشه‌ها و نوع مناسبات اسلام‌گرایان ترکیه با اسرائیل

حادثه کشتی ماوی مرمره؛ نقطه عطفی در رابطه ترکیه و اسرائیل

درک داوداوغلو و حتی پس از کناره‌گیری او از سکانداری دستگاه سیاست خارجی ترکیه، درک سایر مقام‌های حزب عدالت و توسعه از ظرفیت‌های بالقوه ترکیه از جنبه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک به شکل توجهی متفاوت از درک اسلاف آنها بود و موجب ایجاد تغییر اساسی در تفکر استراتژیک ترکیه شد که بر روابط ترکیه و اسرائیل نیز تاثیرگذار است
شهیدی که از لات‌های قبل از انقلاب بود؛ بعد از انقلاب، دیگر آن احمد قدیم نبود

شهیدی که از لات‌های قبل از انقلاب بود؛ بعد از انقلاب، دیگر آن احمد قدیم نبود

یکی از نیرو‌های تخریب لشکر ۱۰ سیدالشهدا در مورد احمد بیابانی که یکی از لات‌های قبل انقلاب بود تعریف می‌کند: من مدرسه مهدوی می‌رفتم. من که بچه بودم وقتی آن هیبت را می‌دیدم، می‌ترسیدم. قد بلند، شلوار لی، مو‌های فرفری و پیراهن مانتی گل قرمز که آن روز‌ها می‌گفتند این مانتی گل‌ها ضد قمه است و لات‌ها می‌پوشند که در دعوا قمه نخورند.
چرا نیچه از سوسیالیسم متنفر بود؟
ما باید از نشاندن نیچه در صندلی راننده پرهیز کنیم

چرا نیچه از سوسیالیسم متنفر بود؟

فریدریش نیچه در طول زندگی خود از سوسیالیسم با تحقیر یاد می‌کرد. به گفته او طرفداران سوسیالیسم و سایر مدافعان برابری طبی یک هدف داشتند: هم سطح کردن اختلافات و سرکوب نبوغ فردی. یکی از دغدغه‌های اصلی اندیشه سیاسی نیچه از این آثار اولیه تا کار پخته‌تر او در اثر "چنین گفت زرتشت" (۱۸۸۳ میلادی) "بحران نبوغ فردی" است. نیچه در اظهار مخالفت با جنبش‌هایی که به نظر او طرفدار یکسان سازی و برابری طلبی بودن وسواس داشت. او می‌ترسید که یکسان سازی و برابری طلبی امکان نبوغ فردی در فرهنگ را از بین ببرد.
داستان زوال اخلاقی یک خلافت
"خطر جمع شدن زن و مرد زیر یک سقف بیش‌تر از فقر اقتصادی است" / قسمت دوم

داستان زوال اخلاقی یک خلافت

جنگ‌های جاری در اوایل قرن بیستم بحران اقتصادی را تشدید کرد و به افزایش فقر و گرسنگی منجر شد. با اعزام مردان به ارتش زنانی که عمدتا توسط شوهران و پدران شان حمایت می‌شدند در وضعیت بدی قرار گرفتند. آن شرایط هنجار‌های خانوادگی را بیش از حد تحت فشار قرار داد و مبارزه برای امرار معاش، زنان عثمانی را مجبور کرد به خیابان‌ها کشانده شوند. در نتیجه، گسترش روسپیگری در ترکیه یکی از پیامد‌های اولیه جنگ جهانی اول بود. اندکی پس از جنگ روسپیگری به یک رسم تبدیل شد.