گفتگو با فریاد ناصری، نویسنده کتاب «سرنوشت تازه/ جهان در بوطیقای نیما یوشیج»

نیما نماد سرنوشت تازه ما است

«سرنوشت تازه» با زیر عنوان «جهان در بوطیقای نیما یوشیج» کتابی است نوشته فریاد ناصری که به تازگی ازسوی نشر حکمت کلمه منتشر شده است.
چرا «آخرالزمان» برای ما جذاب است؟

چرا «آخرالزمان» برای ما جذاب است؟

این گزیده از کتاب کریس بیگلی «آخرالزمان بعدی: هنر و علم بقا» به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه فرهنگ عامه سناریو‌های آخرالزمانی را به تصویر می‌کشد و چرا به نظر می‌رسد خیال‌پردازی‌های آخرالزمانی برای بسیاری از مردم به‌طور عجیبی جذابند.
بر اساس کتاب «ناسوخ»:

تاریخ ایران بیش از ۱۴ هزار سال است نه ۲۵۰۰ سال!

«ناسوخ» متاثر از نوعی فلسفه تاریخی و با نگاهی رازآلود به اسطوره‌ها نوشته شده و در عین حال مسائل زمانه و روزگار حال حاضر را در نظر گرفته است. این کتاب از تاریخ چند هزار ساله‌ی ایران در طی یک سفر می‌گوید و به اتفاقات و رویداد‌های مهم تاریخ ایران اشاره می‌کند.

نویسنده‌ای که با سکوت برنده شد

«یون فوسه»، نمایش‌نامه‌نویس و نویسنده ۶۴ساله نروژی است که به عنوان صد و شانزدهمین برنده نوبل ادبیات و چهارمین نویسنده نروژی برنده این جایزه شده است.
احمد در کلام مولانا

احمد در کلام مولانا

با اینکه نام احمد تنها یک‌بار در قرآن آمده است، اما در مثنوی معنوی بیش از هفتاد بار به کار رفته است:نام احمد نام جمله انبیاست /، چون که صد آمد، نود هم پیش ماست
آزاد ارمکی: کاهش تیراژ کتاب به معنای دور شدن مردم از کالاهای فرهنگی نیست

آزاد ارمکی: کاهش تیراژ کتاب به معنای دور شدن مردم از کالاهای فرهنگی نیست

تقی آزاد ارمکی گفت: وقتی نظام اشتغال در ایران سطح نازلی دارد، به چه دلیل دانش باید سطح بالایی داشته باشد؟ وقتی این‌جا ارزش تخصص پایین است، چرا باید سطح دانش بالا باشد و ما به دنبال این باشیم که همۀ ایرانیان از حیث دانش و تخصص در بالاترین سطوح ممکن باشند؟ با این دانایی و تخصص قرار است در کجای نظام اشتغال کشور مستقر شوند؟
لحظه‌شماری برای نوبل ادبیات ۲۰۲۳

برندگان جوایز نوبل چه زمانی اعلام می‌شوند؟

فصل جایزه نوبل به زودی آغاز خواهد شد. هرساله در ماه اکتبر کمیته‌های «نوبل» در سوئد و نروژ برگزیدگان شاخه‌های مختلف علوم، ادبیات، اقتصاد و صلح را اعلام می‌کنند و در مجموع شش جایزه اهدا می‌شود.
شرح عشق جاودانۀ پوری سلطانی: از مرتضی سخن می‌گویم

شرح عشق جاودانۀ پوری سلطانی: از مرتضی سخن می‌گویم

«از دانشکده با هم به خیابان شاه‌آباد رفتیم. بعد به طرف خیابان استانبول به راه افتادیم. در راستۀ شمالی خیابان خانمی روسی بود که قهوه‌فروشی داشت. فال قهوه هم می‌گرفت و برای من و مرتضی فال گرفت. به ما گفت دوران عاشقانۀ زیبایی دارید افسوس که با جدایی همراه می‌شود. مرتضی خندید، گفت ناراحت نباش سرنوشت تمام فال‌ها همین است.»