bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۳۹۴۸

ادعای اعزام نیروی نظامی از سوی ایران به عراق

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۳
 یک روزنامه آمریکایی مدعی شده است، نیروهای نظامی ایرانی وارد عراق شده و توانسته اند موفقیت ها و پیشروی هایی نیز در این کشور داشته باشند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شده نیروهای سپاه پاسداران ایران، وارد عراق شده و در زمینه بازپس گیری کنترل بخش اعظم شهر تکریت، به نیروهای نظامی عراقی کمک رسانده اند. به ادعای این روزنامه، ایرانیان مذکور متعلق به نیروی قدس سپاه پاسداران هستند.

این روزنامه می نویسد، نیروهای ایرانی ـ عراقی توانسته اند امروز کنترل 85 درصد از محدوده شهر تکریت را از گروه های تروریست تکفیری بازپس گیرند. از سوی دیگر، نیروهای قدس در زمینه محافظت از اماکن مقدس شیعیان در شهرهای نجف و کربلا فعال شده اند. بخش دیگری از این نیروها نیز در مرز ایران و عراق مستقر شده و به تروریست ها هشدار داده اند، اگر به فاصله 100 کیلومتری مرز برسند، آن ها را بمباران خواهند کرد.

وال استریت ژورنال می نویسد، ایران می خواهد در صورتی که نیروهای فعلی نتوانند توازن قوا را به نفع نیروهای دولتی عراق تغییر دهند، بخشی از واحدهای نظامی فعال در سوریه را نیز برای کمک به عراق بفرستد. در همین راستا، سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه نیز به بغداد سفر کرده تا به ارزیابی راه های مهار بحران بپردازد.

به نوشته این روزنامه، این تحولات پس از آن رخ می دهد که صبح امروز، گروهک تروریستی «داعش» با انتشار بیانیه ای، از نیروهای خود خواست به سمت بغداد و همچنین کربلا و نجف حمله ور شوند و اعلام کرد وضعیت نهایی نبرد با دولت عراق در این شهرها مشخص خواهد شد.

اما این ادعا در حالی از سوی وال استریت ژورنال مطرح می شود که تاکنون نه تنها حضور نیروهای ایرانی در عراق به تأیید هیچ منبع و مرجع رسمی نرسیده، بلکه ایران رسما اعلام کرده از آنجا که تاکنون درخواستی از سوی دولت عراق برای فرستادن کمک از سوی ایران مطرح نشده، می توان نتیجه گرفت که نیروهای عراقی خود قادر به کنترل اوضاع در این کشور هستند و بنابراین اعزام نیروهای نظامی از سوی ایران منتفی است.

در این زمینه، باید توجه داشت که این ادعا و دیگر ادعاهای مطرح در روزهای اخیر درباره ورود ایران به درگیری های عراق، بیش از هر چیز با هدف تحریف ماهیت واقعی درگیری های اخیر صورت می گیرد. در این راستا، برخی رسانه های غربی و همچنین مطبوعات و رسانه های شماری از کشورهای منطقه، تلاش دارند به افکار عمومی چنین القا کنند که درگیری های عراق، نوعی درگیری میان شیعه و سنی و یا در سطحی دیگر، گونه ای از جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی برای تفوق بر منطقه است.

مجله خواندنی ها
مجله فرارو