bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۲۶۰۵

میترا حجار: تفکیک جنسیتی نتیجه عکس داده است

شاید اگر سازمان لیگ و حراست سازمان ورزش با درخواست باشگاه پرسپولیس برای حضور همسر و دختر «برانکو ایوانکوویچ»، سرمربی پرسپولیس، موافقت نمی‌کردند، موضوع حضور زنان در استادیوم دوباره بر سر زبان‌ها نمی‌افتاد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
شاید اگر سازمان لیگ و حراست سازمان ورزش با درخواست باشگاه پرسپولیس برای حضور همسر و دختر «برانکو ایوانکوویچ»، سرمربی پرسپولیس، موافقت نمی‌کردند، موضوع حضور زنان در استادیوم دوباره بر سر زبان‌ها نمی‌افتاد.

اما پس از رسانه‌ای‌شدن این خبر بود که شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مجازی پر شد از یک سؤال تکراری: «چرا بانوان ایرانی نمی‌توانند در استادیوم‌ها حضور پیدا کنند؟» جواب‌ها هم به همان اندازه تکراری است: «حرف‌های رکیک و فضای غیرخانوادگی ورزشگاه‌ها»؛ پاسخی که «میترا حجار»، بازیگری که مدتی است فعالیت اجتماعی‌اش بیشتر از گذشته هم شده، آن را قانع‌کننده نمی‌داند.

چقدر با این استدلال که باید از حضور زنان در استادیوم‌ها به دلیل فضای غیرخانوادگی آنها، جلوگیری شود، موافق هستید؟
راستش را بخواهید خود من شخصا از هر مسئولی که دیده‌ام، پرسیده‌ام که چرا زنان اجازه حضور در استادیوم‌ها را ندارند و آنها همین پاسخ را داده‌اند. اما من معتقدم که اتفاقا برعکس حضور زنان در استادیوم‌ها تأثیر مثبتی خواهد داشت و باعث می‌شود که مردان نیز بیشتر رعایت کنند و هر حرفی را نزنند. اتفاقا این تفکیک جنسیتی نتیجه عکس داده است. امروزه همه کشورهای جهان، سرمایه‌های هنگفتی را برای جلب جوانان به ورزش صرف می‌کنند.

اما با گذشت سال‌ها ما هنوز نتوانسته‌ایم یک فضای سالم و امن ایجاد کنیم که زنان ما بتوانند در استادیوم‌ها حضور پیدا کنند. هر فوتبالیستی دوست دارد کسانی که برایش مهم هستند و خانواده‌اش در کنارش حضور داشته باشند. این حضور برای ورزشکاران دلگرم‌کننده است. حضور آدم‌هایی که به فرد عشق می‌دهند در بالابردن روحیه ورزشکاران خیلی مؤثر است. این تأسف‌آور است که ورزشکاران ما از این موضوع بی‌بهره هستند. من امیدوارم رحمتی که شامل حال خانواده برانکو شد، شامل دیگر ورزشکاران هم بشود. واقعا برای هر کسی دردناک است که می‌شنود همسر یک فوتبالیست اولین‌باری که اجازه ورود به استادیوم را پیدا کرد، مراسم ختم شوهرش بود.

حضور زنان در استادیوم تأثیر اجتماعی دیگری هم می‌تواند داشته باشد؟
واقعیت این است که امروز خانم‌های ایرانی در بسیاری از حوزه‌های اجتماعی حاضر و تأثیرگذارند. من از زمانی که در حوزه محیط‌زیست فعال شده‌ام، این حضور را کاملا حس می‌کنم. در همه جلساتی که شرکت می‌کنم، یک نگاه اجمالی به جمع می‌اندازم و می‌بینم که بسیاری از شرکت‌کنندگان خانم‌ها هستند. آخرین جلسه‌ای که در آن شرکت کردم، در لرستان و در کنار خانم ابتکار بود که دیدم حتی دانشجویانی که در آن جلسه شرکت کرده بودند، یک خانم را به‌عنوان نماینده‌شان انتخاب کرده بودند که صحبت کند. ما نباید این حضور را نادیده بگیریم. اتفاقا برای خود جامعه مفید است که مسئولان آن اذعان کنند امروز خانم‌ها چه نقش مهم و پررنگی در همه عرصه‌های اجتماعی دارند.

با این توضیحات فکر می‌کنید جامعه آمادگی حضور خانم‌ها در استادیوم‌ها را داشته باشد؛ خود آقایان فوتبال‌دوست؟
مسئله اصلی این است که آیا ما می‌خواهیم فرهنگمان تغییر کند یا نه؟ توهین‌هایی که در استادیوم‌ها ردوبدل می‌شود، معرف فرهنگ چندهزارساله ایرانی نیست و حتما ما نمی‌خواهیم این توهین‌ها معرف فرهنگمان باشد. به‌کاربردن این نوع الفاظ رکیک که امروزه در شبکه‌های اجتماعی هم به‌وفور آنها را مشاهده می‌کنیم و مورد آخرش هم توهین به لئوناردو دی‌کاپریو، بازیگر هالیوودی، بود، یک رویه غلط است که باید تغییر کند و به اعتقاد من با جداسازی زنان از مردان تغییری نمی‌کند. اتفاقا برعکس اگر اجازه دهند خانم‌ها هم مثل آقایان وارد استادیوم‌ها شوند، وقتی این خانم‌ها و آقایان که جوانان این کشور و تربیت‌کننده نسل بعدی هستند، از حرف‌های ردوبدل‌شده، آزرده شوند، حتما سعی می‌کنند در پرورش فرزندانشان به این مسئله واکنش نشان دهند و درنتیجه با این تأثیر مثبت، فرهنگ به‌مرور تغییر خواهد کرد.

کمال
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
جالبه در کشوری که داعیه فرهنگ اسلامی دارد در استادیوم ها که بزرگترین گردهمایی مردم محسوب میشود خبری از این فرهنگ نیست و نه تنها نیست بلکه ابزار ایجاد آنرا هم ندارند. در حالیکه فرهنگ غالب جامعه را باید در جایی جست که مردم خود گرد هم میآیند نه جاهاییکه مردم با وعده اضافه کاری و تعطیل کاری و امتیازات جور وا جور دور هم جمع میشوند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
چی بگم !!!
گفتنیا همیشه تلخن مث زهر
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
تماشاگران تهرانی خیلی بی ادبن جسارتا یه فحشهاییی میدن مو به تن آدم سیخ میشه

یعنی چرا آدم باید به هموطن و همنوعش چنین فحشهایی بدهد؟
مگر خود ما خانواده نداریم؟

بهترین تماشاگران به نظرم طرفداران تراکتور هستند
الف
Romania
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
ای کاش لااقل مسئولین کشورهای دیگه روزیرسئوال نمی بردندکه آنهااینجوریند.اونجوریندو.....
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
طرف کافیه یکمی شهرت پیدا کنه بدون هیچ سابقه ی علمی، میشه صاحب نظر. البته اشتباه از همین رسانه هاست که برای این که بازدید کننده زیاد بشه، باهر کسی مصاحبه می کنن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
در این خصوص لازم نیست صاحبنظر باشی تا بفهمی تو این سالها تفکیک جنسیتی نتیجه عکس داده همه اینو میفهمن
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
زن خارجی در ایران به استادیوم میرود - زن ایرانی در کشور خودش حق ورود به استادیوم ندارد ! چی بگه اخه ادم !!
ناشناس
-
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
تفکیک عالی است ولی برای افراد هوسران خیر
رسول مشهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
افراد هوسران مگر در خيابانها وجود ندارند؟
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
اتفاقا برعکس . تفکیک باعث بدتر شدن کار هوسران ها میشه. من کارمند دولتم. تا وقتی دز جمع خانم وجود داره . همه مواظب حرف زدنشون هستند. ولی همین که خانمها نباشند. همه مواظبند که بجز اراجیف سکسی حرفی نزنند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
فرهنگ چند هزار ساله ایرانی رو خود شما سینمایی ها کم دستخوش تغییر قرار نداده اید حالا از اصلاح اون حرف می زنید؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
سلام
من یه مرد ایرانی هستم و به شدت معتقدم باید زنان در تمامی ورزشگاه ها حضور داشته باشن

اما اجرا تحلیل میترا حجار رو گذاشتین؟

مگه این خانم چه دانش تحلیل اجتماعی دارن؟
مجله فرارو