bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۶۰۲۷
ایمانی: نباید با عوض شدن دولت‌ آمریکا تغییری در سیاست ما به وجود بیاید

ترامپ و ما!

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵
فرارو- انتخابات آمریکا تمام شد. اما انگار ماجرا تازه برای ایرانیان شروع شده است. روزنامه‌ای خاص برای چندمین روز پیاپی است که سرمقاله خود را نسبت به تغییر رئیس جمهوری آمریکا اختصاص داده است. بعد از روی کار آمدن ترامپ، برخی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را فرصتی طلایی برای تعمیق شکاف‌های داخلی دیدند و به جای حرکت به سمت منافع ملی، از انتخابات آمریکا هم به عنوان ابزاری جناحی بهره‌برداری کردند.

به گزارش فرارو، عباس عبدی در همین رابطه چند روز پیش در روزنامه شهروند نوشت: «ما مردم و جامعه عجیبی هستیم؛ قدرت فراوانی داریم که از هر پدیده‌ای علیه خود استفاده کنیم و دست به خودویرانگری بزنیم. هر اتفاقی هم که در خارج مرزهای ایران رخ می‌دهد، به‌سرعت تبدیل به چماقی داخلی برای کوبیدن بر سر رقیب داخلی می‌شود. پیروزی ترامپ هم یک نمونه روشن است.»

حالا مسئله تا حدی روشن شده است؛ چه خوشمان بیاید و چه نیاید ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شده است. همان مردی که علیه ایران موضع صریحی دارد، می‌خواهد زیر تعهدات برجام بزند و اسلام هراسی را در آمریکا گسترش دهد. اما به هر حال ما باید بتوانیم ترامپ را به نفع منافع ملی کشور خودمان مصادره کنیم و از این تهدید به عنوان فرصت بهره‌بردای کنیم.

در همین رابطه با ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا گفتگو کردیم.

ناصر ایمانی به فرارو گفت: من یک جور دیگری به این سوال پاسخ می‌دهم اساسا ما باید سیاست خارجی کشورمان را بگونه‌ای تنظیم کنیم که همه سیاسیون اعم از دولت جمهور اسلامی و همین‌طور دیگر سیاست‌مداران و همه آنهایی که دستی بر آتش سیاست دارند بایستی بگونه‌ای حرکت کنند که تحولات خارجی تاثیری در سیاست داخلی ایران نداشته باشد.

وی ادامه داد: باید به‌گونه‌ای حرکت کنیم که با عوض شدن دولت‌ کشورهای موثر در صحنه بین‌المللی، مانند آمریکا تغییری در سیاست ما رخ ندهد. به بیانی دیگر ما باید نسبت به تغییرات دولت‌ها و مجالس مانند آمریکا مصون باشیم. من باور دارم این ایمن سازی تنها منحصر به آمریکا نباشد بلکه باید به حدی در برابر غرب و شرق مستحکم و بر سر اصول خود استوار باشیم که تحولات این کشورها نتواند منجر به ایجاد تغییراتی در سیاست و امور داخلی کشور ما گردد.

این فعال سیاسی ادامه داد: ولی چنانچه ما به گونه‌ای حرکت کنیم که متاثر از تغییرات غرب باشیم نتیجه این خواهد شد که با عوض شدن رئیس جمهوری آمریکا و آمدن شخصیتی مانند ترامپ رویکرد ما عوض می‌شود؛ به همین ترتیب می‌توانیم حدس بزنیم که اگر ترامپ هم رای نمی‌آورد و مثلا هیلاری کلینتون پیروز انتخابات می‌شد رویکرد ما به نحو دیگری عوض می‌شد اما من باور دارم این اتفاق نیکو نیست چرا که ما سیاست واحدی در روابط خارجی داریم و آن هم استکبار ستیزی است.

وی در ادامه گفتگوی خود با فرارو گفت: این جلوه خوبی ندارد که با رسیدن فردی به ریاست جمهوری در آمریکا عده‌ای خوشحال و گروهی دیگر ناراحت شوند. رفتار برخی رسانه‌ها در ایران، نشان می‌داد بدون تردید گروهی در کشورمان از رئیس جمهوری شدن هیلاری کلینتون خوشحال می‌شدند و آشکارا از او حمایت می‌کردند و باور داشتند که در صورتی او به ریاست جمهوری آمریکا دست یابد برخی از کارها را پیش خواهد برد. وی در بخش دیگری از گفتگوی به مسئله تغییر سیاست‌های آمریکا با روی کارآمدن ترامپ اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند این تحولات تاثیری در سیاست‌های کلی آمریکا نخواهد داشت.

ناصر ایمانی در پاسخ به سوالی درباره پالس برخی رسانه‌های داخلی به ترامپ مبنی بر زیر پا گذاشتن برجام گفت: شما اگر بخواهید پالس‌ها را مدنظر قرار دهید؛ باید تمامی آنها را مورد توجه خود قرار دهید؛ اصل این است که کشور ما نباید از تحولات کشورهای دیگری تا این حد تاثیرپذیری داشته باشد و رویکرد من فراجناحی است.

وی در همین رابطه افزود: ما افراد و گروه‌هایی را در داخل کشور داریم که از اساس با برجام و مذاکرات هسته‌ای مخالف هستند و در مقابل گروه دیگری نیز هستند که با روند برجام و مذاکرات هم‌راستا و موافق هستند. این تقابل به شکل چرخشی و دوری ادامه خواهد یافت و ماجرا اینگونه خواهد شد که وقتی کسی به طور جدی با برجام مخالفت می‌کند رفتار تقابلی با او شکل می‌گیرد و در مقابل افرادی در مقابل بدعهدی‌های اجرای برجام از سوی طرف خارجی، سکوت می‌کند و موضع نمی‌گیرد.

ناصر ایمانی در پایان در پاسخ به این سوال فرارو که اگر بخواهیم فراجناحی با ترامپ مواجه شویم و به صورت ملی به گونه‌ای رفتار کنیم که پیروزی ترامپ در نهایت منجر به حفظ و حتی افزایش منافع و فرصت‌های ملی کشورمان در ساحت روابط بین المللی شود، گفت: به نظرم من در درجه اول، ما باید تاثیر پذیری خود را از غرب تا سرحد امکان کاهش دهیم و به حداقل برسانیم و در مرتبه بعدی بایستی اصولی را در سیاست خارجی خودمان داشته باشیم و بر آن ایستادگی کنیم و سوم اینکه اجازه دهیم جواب رویکرد تهاجمی آقای ترامپ را طرف‌های خارجی و اتحادیه اروپا بدهد و نه ما.

این فعال سیاسی اصولگرا ضمن اشاره به واکنش اتحادیه اروپا به اظهارنظر ترامپ درباره توافق هسته‌ای ایران، ادامه داد: در مورد رویکرد تهاجمی ترامپ بر توافق برجام، در درجه اول خود غربی‌ها و اروپایی‌ها باید وارد عمل شوند و علیه این اظهارات اجماع داشته باشند. چرا که اروپایی‌ها با اجرای برجام منافعی بدست آوردند و در این بازی برد-برد سهمی داشته‌اند؛ هرچند هم اروپاییان و هم ما مختصری گله‌مند هستیم. اما علاوه بر لزوم شکل‌گیری اجماع اروپاییان علیه مواضع احتمالی آمریکا، ضروری است ما هم این آمادگی سیاسی و فنی را در خودمان به وجود بیاوریم تا هر زمان که طرفین تعهدات خودشان را زیر پا گذاشتند ماهم واکنش متقابل را ترتیب دهیم.

احسان
-
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
غرب و شرق هر کدام عظسه کنند در داخل ان را مطابق با منافع و مخالف با منافع خود تصور میکنند .
این نشانه سر در گمی سیاست خارجی ایران است
اگر امریکا سیتیزی را از سیاست خارجی ایران حذف کنند این تصور به وجود امده است که انقلاب با شکست مواجه شده است و این همان نقط ضعف داخل ایران است
بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
او با ما نیست
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲
مجله فرارو