bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۶۹۹

جزئیات دستگیری عبدالمالک ریگی

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۰۴ اسفند ۱۳۸۸


فرارو- عبدالمالک ريگي سرکرده گروهک تروريستي شرق ايران دستگير شد. 

روابط عمومي وزارت اطلاعات اعلام کرد: «سربازان گمنام امام زمان (عج) در يک عمليات مهم عبدالمالک ريگي سرکرده گروهک تروريستي شرق ايران را بازداشت کردند.»

جزئیاتی از دستگیری عبدالمالک ریگی

وزير كشور صبح امروز در بدو ورود به بيرجند با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص جزئيات دستگيري عبدالمالك ريگي گفت: «اين فرد شرور كه در اختيار نيروهاي امنيتي اطلاعاتي كشورهاي بيگانه قرار داشت و دست به شرارت مي‌زد با هوشياري نيروهاي امنيتي و سربازان گمنام امام زمان در يك فرصت مناسب خارج از كشور دستگير و به داخل منتقل شد.» 

وي تصريح كرد: «اين اقدام نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي جمهوري اسلامي نشان دهنده اشراف اطلاعاتي و امنيتي جمهوري اسلامي به منطقه است.»

وزير كشور با تبريك به فرماندهي معظم كل قوا و نيروهاي نظامي و سربازان گمنام امام زمان اظهار داشت: «عبدالمالك ريگي كه درصدد بود از نقطه‌اي به نقطه ديگر براي طراحي شرارت جديدي عازم شود با تور امنيتي كه از قبلا پهن كرده بوديم، وي را دستگير كرديم و الان در چنگال ملت ايران است.»

بازتاب دستگیری ریگی در خبرگزاری های خارجی
خبرگزاري هاي خارجي روز سه شنبه به نقل از رسانه هاي ايران از دستگيري "عبدالمالک ريگي" سرکرده گروهک تروريستي در جنوب شرق ايران خبر دادند.

خبرگزاري رويترز به نقل از شبکه "العالم" ايران گزارش داد: "ريگي در شرق ايران بازداشت شد." 

آسوشيتدپرس نيز به نقل از راديو سراسري ايران اعلام کرد: نيروهاي امنيتي ايران، ريگي، رهبر گروه تروريستي موسوم به "جندالله" را بازداشت کردند. اين گروه مسووليت چندين انفجار در ايران را که چندين کشته به جا گذاشت، به عهده گرفته است.
فرانس پرس نيز به نقل از شبکه العالم، از بازداشت ريگي در شرق کشور خبر داد. 

به گزارش اين خبرگزاري، ريگي رهبر يک گروه شورشي موسوم به جندالله است که دست به حملات متعددي در استان سيستان و بلوچستان زده است. 

ريگي سرکرده گروهگ تروريستي و عامل قتل ده ها شهروند بيگناه در مناطق شرقي کشور است. 

اين گروهک تروريستي علاوه بر جنايات بيشمار از جمله جنايات "تاسوکي"، عامل شهادت سردار "نورعلي شوشتري" فرماندار قرارگاه شرق و معاون فرمانده نيروي زميني سپاه و سردار "محمد زاده" فرمانده سپاه سيستان و بلوچستان و شماري از سران قبايل بلوج است. 

ریگی کیست؟
عبدالمالک ريگی احتمالا متولد سال 1358 است. «ريگی» يکی از قبايل بلوچستان شمالي است، مانند قبايلی چون براهوئي، مری، ناروئي، شهنوازی، کهرازهی، گمشادزهی، بارکزهی. او یکی از اعضای طایفه ریگی است.

عبدالمالک تحصيلات کلاسيک ندارد و تنها چند سال در یکی از حوزه های علمیه اهل سنت مشغول به تحصیل بوده که البته از آنجا نیز اخراج شده است. ریگی خودش را "خادم جندالله" میخواند. او دارای سابقه شرارت و یک مورد چاقو کشی بخاطر مسائل قبیله ای در داخل شهر زاهدان است و به همین خاطر مدتی هم زندانی شد اما بعد از آزادی خود را زندانی سیاسی معرفی نمود.

بنا به گفته خودش از سن نوزده سالگي اسلحه به دست گرفته و به عمليات تروريستي پرداخته است. گفته می شود ریگی پیش از آغاز فعالیت های تروریستی برای جلب حمایت علمای اهل سنت منطقه -که به مولوی ها مشهور هستند - نزد آن ها رفت اما آن ها برای حرفهایش اهمیتی قائل نشدند.

گزینه بعدی ریگی قاچاقچیان عمده مواد مخدر بودند. آن ها به دلیل اینکه علاقه داشتند جبهه تازه ای در برابر نیروهای انتظامی و امنیتی استان به وجود آید از ریگی استقبال کردند و با در اختیار گذاشتن اسلحه و پول به حمایت از او برخواستند.

به این ترتیب ریگی گروه خود را پایه گذاری کرد. گروهی که پس از نخستین حمله تروریستی نام «جندالله» را بر خود گذاشت. این گروه هدف اصلی خود را «دفاع ازحقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان اعلام کرده» اما بسیاری از مردم غیر نظامی منطقه نیز قربانی عملیات تروریستی او و گروهش شده اند.

جندالله پس از مدتی نام «جنبش مقاومت ملی ایران!» را بر خود گذاشت. این تغییر نام نمایانگر تغییر حامیان و خط دهندگان اصلی به گروه ریگی بود. پس از این تغییر نام بود که صدا و عکس ریگی به بسامد برخی شبکه های تلویزیونی سلطنت طلب تبدیل شد . جالب اینکه یکی از مجریان این شبکه ها در مصاحبه های مکرر خود با ریگی او را «دکتر ریگی» نامید!

یکی از مجاری تبلیغاتی ریگی رادیو صدای بلوچ است که از استکهلم سوئد پخش می شود. گروه ریگی علاوه بر آن بارها از شبکه العربیه که مالک اصلی آن حاکمان عربستان سعودی هستند به عنوان بلندگوی تبلیغاتی خود استفاده کرده است. این شبکه در اقدامی بحث بر انگیز تصاویر کشته شدن مرزبانان به گروگان گرفته شده ایرانی را پخش کرد. العربیه پیش از آن اقدام مشابهی را نیز در مورد گروگان های غربی اسیر القاعده انجام داده بود.

گروه «جندالله» در سال ۱۳۸۴ شمسی ۹ مرزبان ایرانی رابه گروگان گرفت و در قبال آزادی آنها خواهان آزادی برخی از اعضای گروه خود شد که در دادگاه های انقلاب به عنوان مفسد فی‌الارض به اعدام محکوم شده بودند.

جندالله همچنین در حمله ای که بعدها به کشتار تاسوکی معروف شد ۲۱ تن از مردم غیر نظامی را به قتل رساند.

دربهمن ماه سال ۱۳۸۵ شمسی شهر زاهدان شاهد انفجار بمب هایی بود که هدف آنها اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان سیستان و بلوچستان بودند. در این بمب گذاریها یازده تن از پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند.

ریگی همچنین باصدای آمریکا مصاحبه داشته‌است. این مصاحبه از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت علنی از تروریسم و نقض قرارداد الجزیره به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

اردیبهشت ۱۳۸۷ شانزده سرباز و پرسنل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در حمله اعضای جندالله به یک پاسگاه درسراوان به گروگان گرفته شدند. این گروه خواستار آزادی برادر عبدالمالک ریگی شد و دو تن از گروگانها را به قتل رساند.

برچسب ها: ریگی خبرگزاری
مجله خواندنی ها
مجله فرارو
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین