bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۸۵۹۱
تفاهم لوزان آزمون عمل به "همدلی و همزبانی" با دولت

آزمون دلواپسان

مقام معظم رهبری سال جدید را «همدلی و همزبانی دولت و ملت» نامگذاری کردند که برپایه آن این امیدواری ایجاد شد که در سال جدید گروه‌ها و جریان‌های سیاسی وحدت و انسجام ملی بر منافع جناحی خود اولویت دهند. هر چند در همین ابتدای سال اظهارت تند علیه دولت و تفاهم انجام شده در لوزان چیز دیگری را حکایت می‎کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴
آزمون دلواپسان

فرارو- مقام معظم رهبری سال جدید را «همدلی و همزبانی دولت و ملت» نامگذاری کردند که برپایه آن این امیدواری ایجاد شد که در سال جدید گروه‌ها و جریان‌های سیاسی وحدت و انسجام ملی بر منافع جناحی خود اولویت دهند. هر چند در همین ابتدای سال اظهارت تند علیه دولت و تفاهم انجام شده در لوزان چیز دیگری را حکایت می‎کند. 

دلواپسانی که سیاست خارجی دولت یازدهم را نمی‌پسندند این روز‌ها نتایج دوران دولت مورد نظر خود را فراموش کرده و سعی دارند با متهم کردن دولت به دروغ گویی و استناد به اظهارات طرف غربی نتیجه به دست آمده در لوزان را نامطلوب نشان دهند و همچون یک سال و نیم گذشته در مسیر دولت سنگ اندازی کنند. 

ایمانی: عدم اعتماد مبدا خدشه به دولت است

ناصر ایمانی کار‌شناس مسایل سیاسی اصولگرا، در گفت‎وگو با فرارو با تاکید بر اینکه همدلی و همزبانی دولت و ملت در حوزه نقد از دولت تعریف نمی‌شود، گفت: نقدی که توام با اتهام زنی، توهین و ادبیات نامناسب باشد همواره مذموم بوده است و ربطی به نامگذاری سال ۹۴ ندارد. 

وی افزود: مقام معظم رهبری، عقلا و همه نخبگان همواره تاکید کرده‌اند که نقد باید دلسوزانه، با ارایه پیشنهاد و ادبیات مناسب همراه باشد اما متاسفانه شاهدیم که خلاف این شیوه انجام می‌شود. 

ایمانی در پاسخ به این پرسش که نقدهای همراه با اتهام زنی و مغرضانه از کجا نشات می‌گیرد، گفت: این شیوه نقادی ناشی از عدم اعتماد به دولت است در حالی که وظیفه ما اعتماد به دولت است. همچنان که مقام معظم رهبری تاکنون به همه دولت‌ها اعتماد کرده‌اند و در مورد تیم مذاکره کننده نیز تاکیدا اعتماد خود را اعلام کرده‌اند لذا به اعتقاد من این عدم اعتماد مبدا خدشه به دولت است. 

وی ادامه داد: نشانه روشن این عدم اعتماد‌‌ همان است که منتقدان در انتقاد از بیانیه لوزان اظهارات مقامات خارجی را مبنا قرار می‌دهند.

به گفته این کار‌شناس سیاسی اصولگرا نادیده گرفتن اظهارات طرف ایرانی به عنوان نماینده کشور امری غلط و به مثابه اتهام دروغگویی به نمایندگان کشور است و باید آن را محکوم کرد. 

ایمانی در پاسخ به این سوال که شیوه برخورد صحیح با این نوع از انتقادهای مغرضانه و نا‌صحیح چیست، گفت: دولت باید به دو شیوه عمل کند. نخست اینکه به منتقدان منصف و دلسوز خود بیشتر بها دهد تا این گروه از منتقدان کم انصاف پر و بال کمتری بگیرند. 

وی با تاکید بر اینکه راه دوم پاسخ دادن به منتقدان رادیکال است، گفت: بهتر است که پاسخ این گروه را منتقدان همفکر و میانه رو آن‌ها بدهند اما این مستلزم عمل به راه اول است که متاسفانه چندان به آن توجه نمی‌شود. 

این کار‌شناس مسایل سیاسی ادامه داد: بزرگنمایی نقدهای رادیکال نیز به اندازه عملکرد تندرو‌ها قابل نقد است. به نظر می‌رسد که در موارد هواداران دولت نیز تلاش می‌کنند با پررنگ کردن تندرو‌ها نشان دهند که اوضاع به نفع آن‌ها نیست و این شیوه نیز نادرست است. 

وی خاطر نشان کرد: تیم مذاکره کننده هسته‎ای بعد از مدت‌ها تلاش و کار با اقداماتی شجاعانه به نتیجه خوبی دست یافته‌اند که خودشان نیز به بی‌نقص بودن آن اعتقاد ندارند لذا می‌توان با ادبیات مناسب و بدون اتهام زنی آن را مورد بررسی قرار داد. 

به هر حال گروه دیگری از منتقدان دولت بر این باورند که تفاهم حاصل شده با سوالات و ابهامات بسیاری همراه است و تیم مذاکره کننده باید به آن پاسخ دهد. 

نقوی حسینی: همدلی و همزبانی به معنی انتقاد نکردن نیست

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با فرارو انتقاد از بیانیه مشترک در لوزان را مغایر با تحقق شعار همدلی و همزبانی ندانست و گفت: علت نام گذاری سال به عنوان «همدلی وهمزبانی دولت و ملت» این بود ما در عرصه بین المللی با تهدید‌ها، تحریم‌ها و فشارهای بسیاری مواجه هستیم که در سطح منطقه و فرامنطقه‎ای برای ما مشکل ساز است. 

وی افزود: از سوی دیگر در عرصه مسایل داخلی نیز برای خروج از رکود، بهبود چرخه اقتصادی و اشتغال و... به تلاش و پیگیری جدی نیاز داریم لذا مقام معظم رهبری در نام گذاری امسال به همدلی وهمزبانی دولت و ملت توجه کردند زیرا برای موفقیت در عرصه بین الملل و فائق آمدن بر مشکلات داخلی نیازمند وحدت هستیم. 

نقوی حسینی با تاکید بر اینکه این همدلی و همزبانی به معنی انتقاد نکردن نیست، ‌گفت: انتقاد سازنده و صحیح برای هشیار کردن تیم مذاکره کننده در جهت منافع ملی کشور است. 

وی در پاسخ به این سوال که چرا در برخی از این انتقادات شاهد اتهام زنی به دولت هستیم و بر اظهارات طرف غربی که جهت اغنای افکار عمومی غرب عنوان شده، تاکید می‌شود؟ گفت: اگر غربی‌ها به خاطر اغنای افکار عمومی خود دروغ می‌کنند دلیل خوبی نیست که ما هم از آنان پیروی کنیم. لازم است که شفاف و روشن به ابهامات موجود در این بیانیه پاسخ داده شود. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح ابهامات مورد نظر خود گفت: خانم موگرینی می‌گوید اگر شورای امنیت صلاح بداند قطعنامه صادر می‌کند در حالی که طرف ایرانی می‌گوید شورای امنیت باید قطعنامه بدهد! نمی‌توان موفقیت را در سایه قطعنامه شورای امنیت تعریف کرد درحالی که خود این قطعنامه زیر سوال است. 

وی افزود: در این بیانیه از نظام نوین بازرسی صحبت شده و سوال من این است که این نظم نوین دقیقا به چه معنا است و چه کسی آن را تعریف می‌کند؟ از سوی دیگر در مورد تحریم‌ها از تعلیق و لغو صحبت می‌شود در حالی که باید به صورت شفاف مشخص کنند از چه عبارتی استفاده شده است. 

نقوی حسینی در واکنش به اینکه عبارت استفاده شده در متن انگلیسی موجود است و نمی‌توان آن را پنهان کرد، گفت: علاوه بر این ابهام نکته دیگر این است که تعلیق یا لغو تحریم‌ها به راستی آزمایی آژانس منوط شده و ما می‌خواهیم بدانیم که پروسه زمانی این راستی آزمایی چه مدت است. 

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بحث ما در خصوص داده‌ها و ستانده‌ها نیست، بیانیه مشترک لوزان را گامی مثبت ارزیابی کرد، گفت: اغلب نمایندگان مجلس از این بیانیه حمایت کرده‌اند اما ابهاماتی نیز وجود دارد که باید روشن شود. 

وی در پاسخ به این پرسش که راهکار مورد نظر شما برای رفع این ابهامات و ممانعت از چالش سازی برای دولت چیست، گفت: به مرور زمان با توضیحاتی که تیم مذاکره کننده ارایه می‌کند می‌توان این نکات را روشن کرد. 

نقوی حسینی در واکنش به اینکه اگر قرار باشد به مرور زمان این اتفاق افتد شاهد افزایش تقابل‌های داخلی و نقض همدلی وهمزبانی مورد نیاز کشور در این شرایط خواهیم بود، گفت: به هر حال بر اساس فرموده مقام معظم رهبری خواهان توافقی صریح، شفاف و غیر قابل تفسیر هستیم.  

وی ضمن مخالفت با نگاه افراط و تفریطی به این بیانیه گفت: فتح الفتوح نامیدن این بیانیه و بی‌نظیر دانستن آن در تاریخ افراطی و ترکمنچای گونه و ذلت بار خواندن آن نیز تفریطی است لذا ضرورت دارد که ابهامات موجود را بررسی کرده و شفاف کنیم. 

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه برای روشن شدن این ابهامات چه برنامه‎ای از سوی مجلس وجود دارد، گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حتما آقای ظریف و تیم مذاکره کننده را دعوت می‌کند تا در این خصوص بررسی شود.
ناشناس
Estonia
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
کامنت اولی چقدر بی سواد است هنوز یک کلمه ساده را بلد نیست بنویسد اصلاح تالاب
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
متن را نخوندم اما اون عكس بالا را ديدم خيلي جالب بود!!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
كشور از حماقت هاي طيف تندرو خيلي ضرر خورده
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
چرا می خواهید دهان منتقدان را ببندید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
برادر مهندس
کارت دانشجوییت کو؟!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
چون این منتقدان در دوره ۸ ساله پیشین که همه چیز به نفع کاسبی اشان بود منتقد نبودند.
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
اینا منتقد نیستن بلکه گروهی هستن که نگران منافع شخصی خودشون هستن وگرنه میبایست نگران منافع ملی میشدن !!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
در دراز مدت به نفع ایران است عجول نباشید مخالفین دوندگان سرعتند ولی باید بدانند کشورداری را دو ماراتن لازم است
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
United States
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
دوستان از تندرو، دلواپس، معتدل و اصلاح تالاب، محافظه کار، نگران و... اصلا همه حرفهای شما قبول... ولی‌ برای یک لحظه ، تعلق جناحی و فکری خود را فراموش کنید، و متن توافق و فکت شیتها و سخنرانیهای توضیحی، کری، اوباما، فابیوس، هامند و... را بخوانید... واقعاً به عنوان یک انسان مستقل و ایرانی‌، می‌توانید، این توافق را حتی ۱۰ به ۹۰ به نفع ایران بدانید... ممکن است که برخی‌ بفرمایند که بزرگترین امتیاز این توافق، دور کردن ایران از جنگ و یا تحریمهای بیشتر است... ولی‌ دوستان، در دنیای امروز به سیستم و ملتی که به راحتی‌ چنین امتیازات بزرگی‌ را میدهند، اعتباری داده داده نمی‌شود... برای دور کردن از جنگ و تحریمها، چندین راه بسیار منطقی رتر و عملی‌ تر با هزینه بسیار کمتر از دادن چنین امتیازات قرنی و پذیرفتن محدودیتهائ که هیچ کشوری در دنیا آن را نپذیرفته ، وجود دارد(ژاپن و آلمان در هنگام تسلیم و اشغال نظیر این محدودیتها را پذیرفتند ولی‌ حتی کمتر از ایران!)... حتما میفرمایید چه راهی‌؟!... ساده‌ترین راه... اعتماد به ملت خود و قبول اینکه اگر ما ملت را با خود کنیم، نیازی نداریم به دنیا امتیاز بدیم... همینکه افکار عمومی‌ دنیا ببینند، ایرانی‌ نیز مانند آنها ، فکر، زندگی‌ و دوستی می‌کند، دیگر سیاستمداران بد اندیش آنها فرصت ایران هراسی ندارند... همینکه عوض شعار مرگ و نیستی‌ و آرزوی مرگ برای این و آن، ایرانی‌ به صلح دوستی‌ و عمل آشتی‌ جویانه شناخته شود و نه آجر پرانی، یا از دیوار سفارت آنها بالا رفتن، خود به خود، افکار عمومی‌ همه دنیا به نفع ما خواهد شد... تاسف این است که دیر یا زود به این راه خواهیم رسید، ولی‌ قبل از آن مجبور خواهیم شد که همه تعهدات و امتیاز‌ها و امضاها را بدیم و همه هم فقط دلسوز جناح و فکر خود هستند، نه دلسوز واقعی منافع ایران... اصلاح طلبها و متدلین باید حالا با تندروها و دلوپشا همدل شوند و این توافق را ردّ کنند، این یعنی‌ یک معتدل واقعی که دلش ابتدا فقط برای میهن می‌تپد و بعد خط فکری خود...آن دلواپس هم وقتی‌ ببیند معتدل حالا با او همراهی می‌کند، آجر خود را تبدیل به گًل خواهد کرد، که این راسم زمانه است که اگر نکند، خود از صحنه خارج خواهد شد...
Mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
اصلاح تالاب ؟
یکم شخصیت داشته باش....
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
شما هم آقاي دلواپيس كمي فكر كن فقط از سفره هاي مشترك نفتي و گازي با كشورهاي همسايه تا همين الان 450 ميليارد دلار ضرر كرديم.براي صادرات محصولات كشاورزي به دنيا بايد منت كشورهاي عربي رو بكشيم و اون هم نه مجاني بلكه با سه برابر قيمت و ...در مورد آلمان و ژاپن هم كه معلومه اطلاعاتي نداري و معلومه منبعت فقط روزنامه وزين كيهانه!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
من حوصله خواندن اینهمه مطلب راندارم ولی می دانم که دکان تحریم هابتدریج درش تخته می شود ومردم با آرامش روحی کمتری زندگی می کنند وبیشتر به زندگی امیدوارشده اند وازاین لحاظ وحتی اگراین کمترین سود برای مردم باشدباید راضی بودولطف فرموده بگذارید مردم خوشحال وشاد باشند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
"...اگر ما ملت را با خود کنیم..."
بله صحیح میفرمایید. اگه کویر لوت رو هم پر از آب کنیم میتونیم توش کشتیرانی کنیم!
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
اصلاح تالاب ؟!!!
ادب مرد به از دولت اوست !!!
البته شاید منظورت همون تالابی باشه که دوستانت در طول 8 سال با بیشترین درآمد ارزی براش هزینه کردن تا تبدیل به گند آب بشه ؟!!
مجله فرارو