bato-adv
کد خبر: ۴۵۸۱۵۶

چه کسانی صادق زیباکلام را ربودند؟

چه کسانی صادق زیباکلام را ربودند؟
صادق زیباکلام در یادداشتی از حضور یک ماهه‌اش در کردستان در سال ۵۸ نوشت.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹

صادق زیباکلام عکسی از روزنامه کیهان مربوط به سال 58 که تیترهایی درباره ربوده شدنش در آن درج شده بود در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد. او ماجرای 21 مهر سال ۵۸ را اینگونه بازگو کرد:

سخنی به اغراق نرفته اگر گفته شود که بحران کردستان مهم ترین بحران بعد ازانقلاب بود. بخش های وسیعی از استانهای آذربایجان غربی و کردستان به اشغال نیروهای مسلح اکراد درآمده بود. خواست اصلی آنان "خودمختاری"بود. منتهی هیچ تعریف مشخصی از خودمختاری وجود نداشت. گروه های مارکسیست و چپگرا تر، تعریفشان از خودمختاری با جریانات میانه روتر همچون حزب دمکرات کردستان فرق میکرد. همانقدر که در کردستان جریان واحدی وجود نداشت، در تهران هم هیچ "چه باید کردی؟" و "نقشه راهی" برای کردستان وجود نداشت. برخی معتقد به راه حل نظامی بودند؛ برخی گرایش به گفتگو و برخی هم اساسا حرکت کردها را منبعث ازتوطئه های آمریکایی ها می دانستند.

اواخر اردیبهشت ماه حزب دمکرات کردستان یک گردهمایی بزرگی در نقده که جمعیت آن ترک و کورد بودند براه می اندازد. تیراندازی که در محل میتینگ حزب صورت می گیرد بسرعت تبدیل به یک جنگ داخلی میان کردها و ترکها می شود. نیروهای نظامی که توسط جناب حسنی امام جمعه اورمیه به نقده اعزام میشوند باعث عقبنشینی کردها می شوند. جدای از تلفات درگیری، هزاران کرد ساکن نقده و روستاهای کردنشین اطراف آن به مهاباد می گریزند.

چه کسانی صادق زیبا کلام را ربودند؟

من درآن مقطع در معاونت نخست وزیری در امورانقلاب بودم. در ابتدا با دکتر ابراهیم یزدی کار می کردم. با رفتن ایشان به وزارت خارجه، مسئولیت دفتر بر عهده دکتر چمران قرار می گیرد. قرار می‌شود که هیاتی از سوی مهندس بازرگان نخست وزیر به مهاباد رفته و تلاش نماید آوارگان کرد را بازگرداند. قرعه فال بمن اصابت می کند. مهندس بازرگان از چمران می‌پرسند این زیباکلام کیه؟ میگن توده‌ای هست. چمران می‌گوید من او را نمی شناسم و دکتر یزدی او را معرفی کرده. ازیزدی می‌پرسند و ایشان هم می‌گویند، من هم اورا نمی شناسم و دکتر ملکی اورا معرفی کرده. هردو ‌آنان میگویند که ماموریتش امنیتی-نظامی نیست. بعلاوه کارهای محوله‌اش را خیلی خوب انجام میدهد.

نزدیک یکماه ماندم و یک گزارش جامع پیرامون "چه باید کرد؟" درکردستان تهیه کردم. اماسپاه، خلخالی، حسنی و تیمسار ظهیرنژاد بشدت بهم ظنین بودند که با دمکراتها همکاری میکنم. ایضا کومله، شیخ عزالدین حسینی، چریک‌های فدایی خلق و مجاهدین هم من را یک مامور امنیتی می‌دانستند که وظیفه‌ام شناسایی نیروهای انقلابی کرد برای سپاه است. و همانها هم مرا سرانجام ربودند.

معتقدم بعدازچهل سال،با کمال تاسف چیزی درکردستان عوض نشده است.

نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
فرارو من صبح يك كامنت براي أقاي زیباكلام گذردم مبنی براینکه بنده خود در آنزمان در کردستان بوده ام ونقش آقای حسنی و تیمسار ظهیر نژاد را یاد آور شدم.لطفا بفرمائید چه اشکالی داشت که منتشر نکردید
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
بعد از چهل سال تو هم عوض نشدی زیرا از اول نفوذی قطار انقلاب اسلامی بودی هنوز هم
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
بفرمایید تو این 8 سال مسئولین استانها چه .... میکردند که آقای قالیباف به عنوان رییس مجلس حالا چه نمایش و تبلیغ انتخاباتی باید مشکل را پیگیری و حل کند
خب شما هم در این 4 سال دوم انجام می دادید!
حالا چرا ناراحت می شوید و به فکر تخریب این شخصیت عملگرا هستید.
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
آقای زیبا کلام انگار نمی بینند اکنون شه ر و تمام روستاهای کُدوستان در در اعماق دره از آب و برق و گاز و مخابرات و آسفالت و امکانات رفاهی برخوردار هستند شهرهای استان کردستان از توسعه چشمگیر برخوردار هستند در کنار آن گروههای تجزیه طلب با اموزس و تجهیز اروپایی ها و امثال آلمان گاه و بیگاه اعمال تروریستی انجام می دهند آقای زیبا کلام انگار دوست دارند کردستان ایران را توسط ضد انقلاب اشغال ببینند تا ایسان هم پز میانجیگری بزنند امنیت اخیر کردستان به سادگی به دست نیامده است تا نادانی چون ایشان آن را تمسخر کنند.
م
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
م...دقیق بگو چی شد؟ این مزخرفات چی بود سرهم کردید؟ آیا بعداز 42 سال مردم نباید حداقل گوشه ای واقعیت ها را بدانند؟!!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۸
نام
United States
۰۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
جناب زیبا کلام با سلام
در آن زمان منهم در دفتر معاونت امور انقلاب بودم و اتفاقا در حوادث پاوه وکردستان هم حضور پیدا کردم اما داستان کردستان و شروع درگیریها بهمین سادگی که شما میفرمائید نبود. فرمودید" بخش های وسیعی از استانهای آذربایجان غربی و کردستان به اشغال نیروهای مسلح اکراد درآمده بود" هیچ از خود پرسیده اید چگونه و چه کسانی و با برخورداری از کدام قدرتها توانستند یازده روز بعد از پیروزی انقلاب _ در حالیکه هنوز تهران بطور کامل در دست نیروهای انقلاب قرار نداشت _در کردستان رژه نظامی برفرار کنند و اعلان خود مختاری برای کردستان بنمایند؟ آنهائیکه در اولین پرواز بعد از پیروزی انقلاب خود را از آلمان شرقی به کردستان رساندند چه ماموریتی داشتند ؟ من مرحوم ملا حسنی را هرگز یک عالم یا مجتهد مذهبی ندانسته ام اما اگر مجاهدت آن انسان ساده دل و درعین حال وطن پرست و بواقع انقلابی و مرحوم ظهیر نژاد نبود اکنون کردستان و آذربایجان شرقی در دست چه کسانی بود.یک نگاه به پ ک ک و دوست وبرادر قدیم ما و براد امروز نتانیاهو در اربیل بی اندازید تا یادآور فداکاری آنروز ما باشد. ضمنا در آنزمان کسان دیگر هم از کردستان به دفتر معاونت امور انقلاب گزارش میفرستادن که یکی از آنان شهید مجید حداد عادل بود.
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
خبر نوستالژیک و خاطره برانگیزی بود
حاج احمد
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
صادق ربوده شدن رو تعریف کردی نحوه ازاد شدن رو هم تعریف میکردی
مجله فرارو