bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۰۳۳۹

آسیب‌پذیری مازندران در برابر زلزله‌های بالای 5.5 ریشتر

مدیرعامل جمعیت هلال احمرمازندران گفت: مازندران براساس سوابق تاریخی و پژوهش های مراجع مسئول بعنوان خطرناک و شکننده ترین استان در برابر زلزله های بالای 5/5 ریشتر شناخته شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۳
مدیرعامل جمعیت هلال احمرمازندران گفت: مازندران براساس سوابق تاریخی و پژوهش های مراجع مسئول بعنوان خطرناک و شکننده ترین استان در برابر زلزله های بالای 5/5 ریشتر شناخته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ولی پور عصر سه شنبه در همایش توجیهی فرمانداران ، بخشداران و دهیاران و آیین افتتاحیه اولین خانه هلال روستایی جمعیت هلال احمر مازندران در شهرستان قائمشهر اظهار داشت: مازندران به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و آب و هوایی همیشه شاهد بروز حوادث و سوانح مختلف طبیعی و انسان ساز بوده و آسیب های ناشی از این حوادث باعث مشکلات مردم و دستگاههای پاسخگو شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران، با اشاره به اینکه خسارات حوادث و سوانح قابل پیشگیری و کاهش است گفت: خوشبختانه امروز اولین خانه هلال روستایی  مازندران در روستای خطیرکلای قائمشهر افتتاح می شود تا در توسعه آموزش همگانی در سطح روستایی و کاهش حوادث و سوانح  گامهای مؤثرتری برداریم.

ولی پور افزایش آگاهی، توانمندسازی مردم، افزایش مشارکت امور امدادی، ترویج همبستگی، آماده سازی جوانان روستاها در برابر حوادث را ازجمله اهداف تشکیل خانه های هلال روستایی برشمرد و افزود : ما اعتقاد داریم هر خانواده یک امدادگر است و در مواقع بروز حوادث و سوانح در دقایق اولیه تا حضور کارشناسان امر می تواند اقدامات مفید و مؤثری را انجام دهد.

وی در خصوص شرایط خانه های هلال روستایی بیان داشت: فضای مناسب خانه هلال در روستا می تواند یک اتاق از دهیاری، شورای روستا و یا حتی بخشی از مسجد باشد که به امکانات اولیه و محل استقرار نیروهای آموزش دیده جهت انجام مأموریت های امدادی مجهز شود.

زیرساختهای مازندران ضعیف است

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران اذعان داشت: ما حلقه ای از زنجیره مدیریت بحران هستیم که وظیفه ما این است که در خدمت نماینده عالی دولت باشیم و با ارائه آموزش های لازم به مردم و هماهنگی و همکاری با دستگاههای دیگر با مدیریت صحیح از تبدیل سوانح به بحران پیشگیری کرده و با کمترین آسیب انسانی و مالی سوانح را به پیش ببریم.

عضو فراکسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مجلس در حال اصلاح قوانین مربوط به ستاد مدیریت بحران هستیم تا در سال 94 خود دارای اعتبار باشد گفت: همه ادارت باید ستاد مدیریت بحران داشته باشند ولی بیشتر ادارات شرح وظائف آن را نمی دانند.

کمال علیپور، تشکیل خانه های هلال روستایی را بسیار عالی دانست و گفت : هلال احمر و ستاد مدیریت بحران می توانند تا تنظیم بودجه سال 94که در آبان ماه سال جاری است، بانک اطلاعاتی خوبی را ازمراکز روستاها و دهستانها برای تأسیس خانه های هلال روستایی جمع آوری کنند.

نماینده مردم قائمشهر، جویبار ، سوادکوه وسیمرغ در مجلس شورای اسلامی با اظهار تأسف از زیرساخت های ضعیف برخی از مناطق مازندران که با بارش برف، برق اتاق عمل بیمارستان قطع می شود و یا نانوایی ها تعطیل می شوند بیان داشت : همه ادارات و سازمانها و خصوصا" بخشداران اگر توانمندیهای خود را در زمان حادثه و بحران به کار گیرند براحتی می توان در برابر انواع بلایای طبیعی با کمترین آسیب و خسارت مواجه شد.

دهیاران مدیران ستاد بحران روستاها

رستم زرودی مدیرکل ستاد بحران مازندران با اشاره به اینکه دهیاران مدیران ستاد بحران روستاها هستند، رئیس شورای اسلامی، رئیس بهداشت و مسئول پایگاهها را از دیگر اعضای ستاد مدیریت بحران روستاها معرفی کرد و اظهارداشت : کلیه فعالیت های مدیران بحران روستاها با هماهنگی بخشداران صورت می گیرد.

وی تصریح کرد : ما باید دست فرمانداران و بخشداران را باز بگذاریم تا روستاهای محور و دارای دسترسی بیشتر را به خانه هلال مجهز کرده و در مواقع بروز حوادث سرعت عمل ارائه خدمات بالا رود.

زرودی با بیان اینکه درصد بالایی از جمعیت کشور ساکن روستاها هستند اهداف مدیریت بحران روستاها را برشمرد وافزود : استفاده بهینه از توان دهیاریها و ظرفیت های محلی برای کاهش مخاطرات و سوانح طبیعی ، ایجاد آمادگی و توانایی در جامعه روستایی برای مقابله با حوادث ، ایمنی در برابر حوادث و آتش سوزی، ایجاد روحیه و فرهنگ خودامدادی و مشارکتی از جمله وظایف و اهداف مدیریت بحران روستاهاست.

مجله خواندنی ها
مجله فرارو
پرطرفدارترین عناوین