bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۳۶۹۵

فریب عمق آب سدها را نخورید

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۵
وقتی در تعطیلات به یکی از سدهای کشور برای گذراندن اوقاتی خوش کوله‌بار میبندیم دیدن سد پر آب نمی‌گذارد این باور در ذهن متبلور شود که ایران آب ندارد، اما واقعیت فراتر از آنچه به چشم خطور می‌کند است.

به‌گزارش ایسنا، واقعیتی تلخ در حوزه آبی وجود دارد که متاسفانه چشم مردم به آن بسته است، واقعیت بی آبی کشور که دیر یا زود گریبان‌گیر خواهد شد و می‌توان گفت که اگر همین امروز برای این بحران چاره نشود فردا دیگر فرصتی برای جبران نیست.

دیدن سدهایی پر، اجازه باور بحران بی آبی را برای مردم عادی نمی‌دهد. اما وزیر نیرو علت وجود بحران آب در کنار سدهای پر آب را تشریح کرد. وی معتقد است با توجه به اینکه ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و از نظر میزان بارش نیز با یک توزیع متوازن روبرو نیست لذا ما مجبور به ذخیره آبی هستیم.

 وی با بیان اینکه باید منابع آبی برای ۱۸ ماه مدیریت شود، اظهار کرد: آمارهای آبی امسال بیانگر این است که اگر بارش‌ها مناسب نبود و مدیریت مصرف صورت نمی‌گرفت قطعا امسال با مشکل کمبود آب مواجه می‌شدیم.

به‌گفته چیت‌چیان حدود ۵۵ درصد آب مورد نیاز کشور از آب‌های زیرزمینی است و ۴۵ درصد از آب‌های سطحی استحصال می‌شود و باید گفت گرچه میزان بارش‌ها امسال خوب بوده و توانسته آب‌های زیرزمینی را تغذیه کند، اما با در نظر گرفتن این مسئله که برداشت از آب‌های زیرزمینی زیاد است باید گفت که این میزان بارندگی نمی‌تواند پاسخگوی زیاده‌روی برداشت آب‌های زیرزمینی باشد.

وی در خصوص این موضوع که چند سال برای بازگشت آب‌های زیرزمینی به شرایط عادی نیاز استگفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست و دیگر سازمان‌های ذیربط طی ۵ سال آینده یعنی در طول برنامه ششم می‌توانیم میزان کسری آب سالانه را از آب‌های زیرزمینی جبران کنیم به طوری که اگر بتوان میزان برداشت آب زیرزمینی را سالانه ۶ میلیارد متر مکعب کاهش داد، می‌توان میزان تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی را با میزان برداشت برابر کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: با این وجود نمی‌توان میزان کل کمبود را جبران کرد. لذا اگر بتوانیم این عدد را به ۱۱ میلیارد متر مکعب برسانیم طی ۲۰ سال آینده سطح ایستایی آب به حالت ۴۰ سال قبل می‌رسد لذا ما امیدواریم که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این کار انجام شود.

آمار و ارقام گویا این است که کشور در شرایط جدی بحران آب قرار دارد که این مساله نیز نیازمند تدبیر و مدیرت مصرف آحاد مردم جامعه است چراکه تنها در این صورت می‌توان ایران را از بی آبی نجات داد در غیر این صورت در آینده ای نه چندان دور خشکسالی تمام ایران را دربر می‌گیرد.
برچسب ها: بحران آب خشکسالی
نیکو
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
اگر بهره وری در آبیاری بخش کشاورزی از حدود27 در صد فعلی در کشور به میزان انتظار FAO که 75 درصد است نزدیک شود با توجه به مصرف 90 درصد آب کشور در این بخش ، مشکل را پشت سر می گزاریم.
اینکار قرار بود در برنامه چهارم توسعه که توسط دولت نهم کلا اجرا نشد تا حدودی دست یافتنی شود . اینکار قرار بود از طریق اجرا سالانه 300 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در سال بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه و ادامه آن در برنامه توسعه پنجم عملی شود، که نشد.
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
سوء مدیریت و نگاه و برخورد سیاسی با آب بعنوان کالای اساسی و استرتژیک باعث نابودی منابع آب و ایجاد بحران در کشور شده است و لاغیر...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
ما باید در مورد آب مسئولانه برخورد کنیم و لی سازمان آب منطقه ای مرکزی (اراک) به کشاورزان فشار می آورد و از این مسئله سوء استفاده می کند مثلا غیر قانونی دبی آب چاه ها ی مجاز را کم می کند و رضایت اجباری می گیرند. لطفا در این مورد گزارش تهیه کنید.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
این باور غلط را مسئولین در مردم ایجاد می کنند، وقتی شهرداری منابع آب را به وفور هدر می دهد برای ابیاری چمن ها و درخت های بی ثمر، مردم باور نمی کنند که کشور کم آب است، آب های فراوانی که با تانکرهای آب روی آسفالت خیابان ها ریخته می شود، واقعا نمی شد بجای درخت های بی حاصلی مانند چنار، درخت های میوه مانند گردو، بادام و انار و ... کاشته شود؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
هزار بار میگم مشکل از کم آبی نیست مشکل از کم سوادی این آقایان است که نمی توانند آب را مدیریت کنند. کشورهایی بمراتب کم آب تر از ایران دارند محصولات کشاورزی صادر می کنند اینهمه هم آیه یاس برای مردم خودشان نمی خوانند که باید فاتحه تمدن ایران را خواند و چه و چه.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۸
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
آب که از سر گذشت چه یک نی چه صد نی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
كساني كه بي رويه سد ساختند كساني كه درياچه مصنوعي درست كردند كسانى كه كشاورزى بي مطالعه راه انداختند و كساني كه اب را هم مثل پول مملكت بر باد دادند بايد پاسخ گو باشند اگر چه كه اب رفته به جوي باز نخواهد گشت
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
خیلی جالبه . دنبال کاهش برداشت آبهای زیر زمینی هستیم همین الان در اهایی مثل دماوند و خیلی از شهر های دیگه علاوه بر چا ههای غیر مجازی که وجو داره با پرداخت مبلغ 30 الی 50 میلیون تومان و یه مقدار هم پرداخت مبالغ غیر رسمی مجوز حفر چاه عمیق میدن. خیلی جالبه
مجله فرارو
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv