bato-adv

شناخت عوامل مؤثر در بهترین سرمایه گذاری‌ها

شناخت عوامل مؤثر در بهترین سرمایه گذاری‌ها
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲

در سال‌های اخیر هدف بیشتر افراد از سرمایه گذاری حفظ ارزش پولشان بوده است و بدون اینکه شناختی از عوامل مؤثر بر سرمایه گذاری داشته باشند به صورت کورکورانه به دنبال خرید دلار، طلا یا بورس بوده‌اند. از همین عدم شناخت بود که بخشی بزرگی از جامعه در فراخوان دولت برای سرمایه گذاری در بورس بخش بزرگی از سرمایه خود را از دست دادند. یا برخی بدون شناخت وارد بازار مسکن می‌شوند و در رکود این بازار و کاهش قدرت خرید مردم گیر کرده و نمی‌توانند سرمایه گذاری خود را به پول تبدیل کنند. با توجه به این عدم شناخت در این مقاله به شرایط و عوامل موثر بر اقتصاد ایران و بهترین سرمایه گذاری در آن می‌پردازیم.

بازارهای سنتی سرمایه گذاری در ایران

از مهم‌ترین بازارهای سنتی برای سرمایه گذاری در ایران می‌توان به بازارهای زیر اشاره کرد:

  • دلار

این بازار رشد بیش از 2500 درصدی در ده سال و رشد 500 درصدی در 5 سال اخیر را به ثبت رسانده است. دلار مهم‌ترین عامل در چرخه اقتصاد و شروع موج‌های تورمی به شمار می‌رود و هر سرمایه گذاری باید با رفتار این پارامتر آشنایی داشته باشد.

  • بورس

این بازار رشد بیش از 5000 درصدی در ده سال و رشد 500 درصدی را در 5 سال اخیر به ثبت رسانده است. عدم نقد شوندگی، کنترل دولت، وجود اخبار رانتی و دست‌کاری بازار توسط شرکت‌های حقوقی از مهم‌ترین پارامترهای این بازار است.

  • سکه و طلا

این بازار رشد بیش از 2000 درصدی در ده سال و رشد 300 درصدی در 5 سال اخیر را به ثبت رسانده است. نیاز به مکانی برای نگهداری از مشکلات خرید طلا و سکه فیزیکی است. البته می‌توان طلا را در بازارهای بین‌المللی به صورت سهم نیز خریداری کرد.

  • مسکن

این بازار رشد بیش از 1000 درصدی در ده سال و رشد 500 درصدی را در 5 سال اخیر به ثبت رسانده است. عدم نقد شوندگی در بازه‌های رکودی و بلندمدت بودن نوع سرمایه گذاری از مشخصات این بازار شناخته می‌شود.

سرمایه گذاری همیشه پرخطر است

شاید با نگاهی به درصدهای سوددهی بازارهای سرمایه گذاری مشغول به محاسبه سود خود در صورت سرمایه گذاری هستید. مثلاً اگر در ده سال پیش 10 میلیون تومان دلار می‌خریدید الان سرمایه شما چقدر بود. بله 250 میلیون اما جالب است که بدانید در همین بازارهای پرسود و پربازده نیز بسیاری از افراد سرمایه خود را از دست داده‌اند. بله سرمایه گذاری به این راحتی نیست. چراکه در وهله اول شما در زمان شروع سرمایه گذاری از آینده خبر ندارید و ممکن است وارد بازی های اقتصادی و ضرر و زیان مقطعی شوید و اگر صبور نباشید و نگاه بلندمدت نداشته باشید احتمالاً با ضرر از این بازارها خارج می‌شوید؛ بنابراین شناخت بازارها و عوامل مؤثر بر آن می‌تواند به شما اعتماد به نفس بیشتری داده و بهتر بتوانید در سرمایه گذاری‌های خود صبور باشید. دقت داشته باشید که سرمایه گذاری براساس جو و اخبار بدترین شکل ممکن است.

سایر بازارهای سرمایه گذاری

  • ارز دیجیتال و بیت کوین

بیت کوین به‌عنوان پرارزش‌ترین ارز دیجیتال در 5 سال اخیر بازده 2000 درصدی و در ده سال اخیر بازده 25000 درصدی را به ثبت رسانده است. هرچند این بازار نیز بسیار بر بازده به شمار می‌رود اما نوسانات بسیار بالا و صعود و سقوط قیمتی از مشخصات اصلی آن است؛ بنابراین برای رسیدن به سود در این بازار باید بسیار صبور و غیراحساسی عمل کنید چراکه گاهی فاصله ضرر تا سود شما می‌تواند به اندازه تنها چند ساعت یا چند روز باشد.

بهترین سرمایه گذاری‌ها

  • کالاهای اساسی مانند فولاد

مقاطع فولادی یکی از کالاهای اساسی و استراتژیک برای صنعت به شمار می‌روند که همواره بازار عرضه و تقاضا در آن خاموش نمی‌شود. هرچند به علت هزینه‌های انبارداری بازار آهن آلات جزو بازارهای کوتاه مدت با حفظ چرخش سرمایه هستند اما به صورت کلی مقاطع فولادی در 5 سال اخیر رشد 1000 درصدی را به ثبت رسانده‌اند. هم‌چنین جهش‌های دوره‌ای همراه با دلار باعث شده تا سود بازار آهن آلات در برخی دوره‌ها بسیار خوب شود. شرکت‌های بازرگانی پر سابقه‌ای در این بازار مانند فولاد ایرانیان مشغول به فعالیت هستند. البته در نظر بگیرید که سرمایه گذاری در بازار آهن آلات به سرمایه اولیه نسبتاً بالایی نیاز دارد و حتماً باید با این بازار آشنا باشید.

  • خودرو

بازار خودرو رشد بیش از 1200 درصدی در ده سال و رشد 500 درصدی را در 5 سال اخیر به ثبت رسانده است. از این رو متأسفانه خودرو که یک کالای مصرفی به شمار می‌رود نیز با توجه به اقتصاد ایران به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است.

عوامل مؤثر بر بهترین سرمایه گذاری درایران

تورم مهم‌ترین فاکتور در اقتصاد ایران به شمار می‌رود. به این ترتیب می‌توان عنوان کرد که اقتصاد ایران تورمی بوده و سرمایه گذاری در بازار ایران با شناخت این پارامتر امکان‌پذیر است. چراکه برخلاف ادعای دولتمردان در وجود داشتن دست‌های پشت پرده در بازار دلار و غیره که شبیه به یک طنز سیاه است باید عنوان کنیم که تورم به عنوان یک ابزار کنترلی خود دولت برای از هم پاشیده نشدن اقتصاد شناخته می‌شود. به این ترتیب دولت با توجه به دستیابی به منابع مالی نامحدود به راحتی در بوران‌های تورمی در ابتدا به صورت خریدار عمل کرده و درنهایت با جذب سرمایه‌ها به صورت بزرگ‌ترین فروشنده اقدام می‌کند.

به این ترتیب دولت با ایجاد هر موج تورمی سرمایه را به سمت موقعیت‌های مختلف اقتصادی هدایت می‌کند و باعث گردش سرمایه در بازارها می‌شود. در این میان نیز مشکلات نظیر کسری بودجه خود را برطرف کرده و مانع از فروپاشی اقتصادی می‌شود. به این ترتیب مشاهده شواهدی نظیر کسری بودجه، کنترل طولانی مدت دلار در یک محدوده قیمتی بدون هیچ عامل اقتصادی و ... نشان دهنده آرامش قبل از یک موج تورمی دیگر است. از این رو برخلاف تصور عمومی، دولت به صورت کاملاً آگاهانه با وضع قوانین و طرح‌های گاها متناقض سعی میکند تا یک روند و جریان سرمایه‌ای جدیدی راه بیاندازد.

بنابراین در کشورهایی مانند ایران برای داشتن بهترین سرمایه گذاری حتماً باید با جریان تورم آشنا شویم. شناخت این شرایط اقتصادی می‌تواند به سرمایه‌گذاران برای شروع سرمایه گذاری و خروج همراه پایان موج تورمی کمک بزرگی باشد. اینکه شناسایی کنیم تورم در هر بازه زمانی در کدام بازار جریان پیدا می‌کند و با آن همراه شویم.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم چشم‌اندازی از بازارهای سرمایه گذاری در ایران برای شما ایجاد کنیم. مطمئناً شناخت جریان تورمی مهم‌ترین عامل سوددهی در بازارهای ایران است؛ اما حتی بدون شناخت عوامل تورمی سرمایه گذاری در هریک از بازارها و صبور بودن می‌تواند شما را به سود برساند. البته اگر مانند جریان بورس سال 1399 طعمه فریب دولت نشده و برای رسیدن به سود مجبور به صبر 5 ساله نشوید.

مجله خواندنی ها
مجله فرارو
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین